Goed om te weten
COVID-19: medicamenteuze behandeling van niet-ernstige COVID-19 in de ambulante setting: een Belgische leidraad (UPDATE van 09/06/22)

De Belgische Task Force “COVID Therapeutics” publiceerde op 9 juni 2022 een update van haar leidraad voor de medicamenteuze behandeling van niet-ernstige COVID-19 in de ambulante setting: website KCE > Samenvatting voor huisartsen.1 Deze leidraad vertaalt de evidentie over het gebruik van  geneesmiddelen die vergund of onderzocht worden bij ambulante patiënten met COVID-19, naar concrete adviezen voor de huisartsen. Het gebruik van kleuren laat toe snel de plaats van een geneesmiddel te duiden. De leidraad bevat een samenvatting van de evidentie. Een volledig wetenschappelijk rapport is eveneens beschikbaar: "Volledige behandelrichtlijnen voor de huisartsen (versie in het Engels 06/05/22)".

Verschillende EBM-organisaties waaronder het BCFI werkten hiervoor samen onder coördinatie van het KCE.
 

Bronnen

1. Task Force “COVID Therapeutics”: Leidraad voor de medicamenteuze behandeling van COVID-19 > Leidraad in een ambulante setting. Website KCE. Volledig wetenschappelijk rapport: "Volledige behandelrichtlijnen voor de huisartsen (versie in het Engels 06/05/22)"